Home » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Bij het boeken van een fotoshoot gaat de klant automatisch akkoord met het onderstaande:

Algemeen

De fotograaf behoudt het recht om op de website de tarieven en afspraken te allen tijde aan te passen. 

De auteursrecht op de foto’s berust bij de fotograaf. De fotograaf blijft te allen tijde eigenaar van de foto’s.

De fotograaf heeft het recht om alle gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden (sociale media, website e.d.). Mocht de klant hier bezwaar tegen hebben, dient hij dit voorafgaand aan de fotoshoot te melden bij de fotograaf. 

Privacy

De fotograaf zal in geen geval persoonlijke gegevens openbaar maken.

De fotoshoot

Voor de fotoshoot wordt een afspraak gemaakt die voor de fotograaf en klant schikt. In geval van annulering van de opdracht door de klant, heeft de fotograaf het recht om de aanbetaling van 20% te houden. In het geval van slecht weer (regen, zeer donkere lucht) zal de fotoshoot worden verplaatst. Dit wordt uiterlijk de ochtend van de fotoshoot besloten. Het kan gebeuren dat een fotoshoot door overmacht (ziekte e.d.) niet door kan gaan. Ook dan wordt de fotoshoot verplaatst.

Reiskosten

De fotograaf rekent €0.35 per kilometer gerekend vanaf 10 kilometer vanaf Bussum. Kortom: van deur tot deur in kilometers (opgezocht op Google Maps) minus 10 kilometer keer €0.35. Dit bedrag zal de klant terugzien op de overeenkomst.

Betaling

Voordat de fotoshoot plaatsvindt ontvangt de klant de factuur en wordt er om een aanbetaling van 20% gevraagd. De aanbetaling dient voorafgaand van de fotoshoot binnen te zijn. De klant mag er natuurlijk ook voor kiezen om het volledige bedrag te betalen. Het eventuele restbedrag dient binnen vijf werkdagen na de fotoshoot volledig overgemaakt te zijn. De fotograaf levert de foto’s aan na volledige betaling. 

Foto’s

Na de fotoshoot ontvangt de klant (na betaling) de foto’s binnen drie weken. Er worden geen onbewerkte, originele foto’s geleverd. Het bewerken van de foto’s door de klant is niet toegestaan. De ontvanger dient altijd enige vorm van naamsvermelding (Laura de Borst fotografie of @lauradeborstfotografie) te gebruiken bij publicatie op sociale media of elders op internet. Het is voor de klant niet toegestaan om foto’s door te geven aan andere (commerciële) bedrijven zonder toestemming van de fotograaf.

Album

Het mini album is 15x15cm, heeft dikke bladzijden en een linnen kaft.  De klant kiest zelf 20-25 foto’s die ze wil terug zien in het album. De fotograaf bepaalt de lay-out. Als de combinatie Zwanger- & Newbornlifestyle fotoshoot wordt geboekt dan krijgt de klant 10% korting op beide shoots en ze ontvangt één album met 30-40 foto’s naar keuze. Dit album heeft dus meer bladzijden dan het album van een losse fotoshoot.

Laura de Borst fotografie ~ Algemene voorwaarden ~ april 2022